Verslag winnaars Winactie dagkaarten Libema Open

19 juni 2024


Verslag bezoek Libéma tennistoernooi Rosmalen.

Elly was de gelukkige winnares van de verloting van 2 tickets voor de Libéma Open. Daar was naast Elly ook Wil heel blij mee!

Afgelopen zaterdag 15 juni gingen we op tijd op pad en arriveerden rond 10:15uur op het complex in Rosmalen. Het was bewolkt, soms dreigde het, maar afgezien van wat druppeltjes bleef het droog en kwam de zon steeds vaker tevoorschijn. Er stond wel een heel harde wind wat voor de deelnemende tennissers lastig bleek. De halve finales stonden op de agenda.

De eerste wedstrijd op het centercourt, tussen Tallon Griekspoor (Ned), tevens titelverdediger en Sebastian Korda (VS), stond gepland voor 11:00 uur. We zochten een mooie plek op de korte zijde nabij de cameraman van de televisie, een plek die we bij de volgende partijen ook opzochten. De meeste toeschouwers stonden, chauvinistisch als we zijn, natuurlijk achter Griekspoor. In het begin ging het redelijk gelijk op maar al na een paar games begon er in het spel van Griekspoor meer fouten te komen. Ook was hij gehaast om te scoren. Korda bleek geduldiger en begon door gevarieerd plaatsen steeds makkelijker punten te scoren. Een mopperende en naar zijn coach vragend kijkende Griekspoor begon steeds meer het beetje grip op de wedstrijd te verliezen. Uiteindelijk bleek Korda te sterk en hij won de partij met 6-2, 6-4. Wat hadden we het Griekspoor graag gegund, maar helaas.

Omdat de 2e partij pas om 13:30 zou beginnen liepen we richting de trainingsbanen waar de Hongaarse Dalma Galfi met trainingsmaatje en coach net begon met wat basisslagen. Ongelooflijk wat een vastheid in fore- en backhand en wat een power in die slagen. Soms wel 20 tot 30 slagen lang. En dat bijna 20 minuten constant!!

Onze magen begonnen te knagen dus we zijn wat eten en drinken gaan scoren. Er zijn legio eet en drink mogelijkheden, alles goed verzorgd!

Tijd voor de 2e partij tussen Alex de Minaur (Aus, 1e geplaatst) en Ugo Humbert (Fra). Achteraf was dit de mooiste partij die wij hebben gezien. De Minaur kwam vrij snel op 4-1 voor en leek snel af te stevenen op setwinst maar dat was voor Humbert het sein om alle zeilen bij te zetten! Het werd 6-6, dus tiebreak. Een ijzersterke serverende De Minaur won de tiebreak. De 2e set was weer een mooi schouwspel met krachtige services, veel rally’s en mooie passeerslagen. Uiteindelijk was het iets betere spel van De Minaur en een toename van de fouten bij Humbert de sleutel tot de winst voor De Minaur: 7-6, 6-3. Prachtige partij!

De laatste partij die we gezien hebben ging tussen de dames Bianca Andreescu (Can) en Dalma Galfi (Hon). Andreescu heeft in 2019 de US-Open gewonnen door winst op Serena Williams!! In dat jaar had ze ook haar hoogste ranking: 4e. Helaas heeft veel blessureleed haar doen afzakken naar de huidige ranking: 163. Maar wel een ervaren speelster dus.

Galfi, die we eerder hadden zien trainen, was in 2015 de nummer 1 bij de junioren en heeft daarbij toen, ook toevallig, de US-Open gewonnen.

Het was een mooie partij waarbij de ervaring van Andreescu de doorslag gaf. Tevens kreeg Galfi last van haar heupen waardoor een uitgebreide MTO (medical time out) nodig bleek. Maar Galfi bleef vechten voor wat ze waard was, veel lof hiervoor, maar moest uiteindelijk haar tegenstandster de winst laten: 6-4, 6-2.

We hebben genoten van deze dag met mooi tennis, een geweldige sfeer, een mooi complex en ook nog de zon op onze bol.

Elly & Wil

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen